TIP: Ledové víno můžete zvolit i jako překvapení k romantické večeři, kterou sami připravíte a Váš muž to nebude čekat. Připravte slavnostní menu a podávejte k jídlu víno. Ledové víno z Kanady je nejkvalitnější, ale super jsou také česká jakostní vína s přívlastkem (pozdní sběr, výběr z bobulí, výběr z hroznů, výběr z cibéb).
Nezapomeňte, že červené víno se hodí nejlépe k tmavým masům např. hovězímu, kořenitým jídlům a sýrům s výraznou chutí. Podává se při pokojové teplotě 14 - 18 stupňů celsia.
Bílé víno se hodí ke světlému masu (kuřecí maso, ryba, telecí, mořské plody), paštikám, těstovinám a salátům. Bílé víno podávejte vychlazené. Pozor! Do vína nepatří led ke snížení teploty. Vždy chlaďte víno v ledničce a vytáhněte cca půl hodiny před konzumací.